תאוריית השלוש

שלושה גופי שלטון יש לנו רשות מחוקקת ,רשות שופטת ורשות מבצעת, יש לנו 3 זרועות ביטחון, זרוע הים ,זרוע האוויר וזרוע היבשה, הצבא מתחלק לפלוגה , לגדוד ולחטיבה  מערכות פרסום כגון גוגל ופייסבוק מתחלקות ל 3 רמת קמפיין רמת קבוצת מודעות או רמת טרגוט ורמת המודעה. 

אני רוצה להתחיל בלהגיד שהתיאוריה שאני הולך לדבר עליה לפחות לפי הבנתי זו תאוריה שאני פיתחתי לעצמי, בשיטוט באינטרנט לא מצאתי מישהו שמתייחס  לתיאוריית השלוש כמו שאני מתייחס ואם כן אז כמובן שאני אתן לו את הקרדיט.

 אני אקפוץ ישר לעניין, אני טוען שלרוב יהיה לנו קל יותר להתמודד ולנהל משימות בצורה הטובה ביותר ברמת ההבנה ברמת התכנון ברמת הזיכרון וברמת ביצוע אם נחלק אותם תמיד ל 3  כלומר  2  מצבים פעולות וכדומה בד"כ זה לא יספיק  ןמרגיש גם לא יעיל  ומעל שלוש ירגיש לנו עמוס ויהיה לנו יותר קשה להתמודד  ואני אדגים ואסביר,  כשאני למשל ניגש לנהל לדוגמא את המשימות השבועיות יומיות חודשיות  (גם 3  😃 ) אני מחלק אותם תמיד ל 3 נושאים:

1 . Action Required –  כל המשימות שאני צריך לטפל בהם 

2 . In Process – כל המשימות שלי שהם תלויות בי והתחלתי לטפל בהם.

3. Waiting – כל המשימות הקשורות אליי אבל שמישהו אחר צריך לעשות שהעברתי אליו 

כשאני יודע שהכל מתחלק אצלי ל 3 זה דבר ראשון עושה לי סדר בראש  ומראה לי תמונה ברורה של מה שקורה דבר שני שום דבר לא נופל בין הכסאות אני תמיד יודע איפה כל משימה מייל טאסק ממוקם  ודבר שלישי  הפשטות מאפשרת לי ניהול אפקטיבי ויעיל.

 אני גם משתמש בשיטה זאת במערכות לניהול משימות כגון טרלו  ( זה לא משנה באיזו מערכת מדובר ( מנדיי , ג'ירה  אסאנה או קליק אפ )  – זה הבורד המאופיין  בצורה הכי פשוטה ושהכי קל לניהול  להתנהל מולו עם אנשים בלי ללכת לאיבוד.

 אותו דבר אני מתנהג גם במערכת שליחת המיילים שלי -סרגל הצד שלי מחולק ל 3 לייבלים (ראה תמונה)   יש מייל שנדרש טיפול על ידי, מייל שאני כבר מטפל בו ומייל שהועבר לגורם אחר שהוא צריך לבצע וממתין אצלי  – יש יותר פשוט מזה ?

כשאתם יודעים שהכל מתחלק ל 3 בכל הסיסטמים  שלכם יהיה לכם הרבה יותר קל לנהל ולשלוט בלדברים שלכם אני מאמין שבמידה ותנסו את זה לשבוע אתם לא תבינו איך התנהלתם אחרת זה קל ליישום וקל לניהול – תתחילו לחשוב בשלשות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top