ההבדל בין חזון למטרות: תהליך החיפוש האישי שלי
בגיל 40+ גיליתי שכל חיי רדפתי אחרי המטרה הלא נכונה שנים חייתי בקונספציה שהמטרה האולטימטיבית בחיים היא להגיע לאושר. חשבתי שהדרך היחידה לעשות זאת היא להרוויח הרבה כסף. ומה הדרך להרוויח הרבה כסף? לחפש ללמוד מקצוע מכניס, לעבוד קשה, להתקדם בעבודה, לחסוך ועם קצת טיפת מזל – אני אהיה עשיר. מה ש"מצחיק" שבזמנו מה שהעסיק אותי כל היום זה כסף אבל משום מה הוא כל הזמן ברח ממני.
אבל אף פעם לא עצרתי לשאול את עצמי את השאלות החשובות באמת:
- מה זה בכלל אושר?
- האם יש נוסחה אחת שמתאימה לכולם?
- האם באמת כולם מכוונים לשם?
- האם יש אנשים שהצליחו להגיע לאושר? איך הם עשו זאת?
- כמה עשיר בכסף אתה צריך להיות כדיי להיות מאושר
- למה בכלל זה כל כך חשוב לי?
במבט לאחור, אני רואה איך במשך שנים הלכתי סחור סחור.
רק בגיל 40 ומשהו בפעם הראשונה עצרתי ושאלתי: למה אני בכלל שואף? מה באמת חשוב לי? לא הבנתי באמת מה המטרות והיעדים שלי או במילים אחרות לא הבנתי מה זה בכלל חזון ומהן מטרות. ולמה כל כך חשוב להגדיר אותם נכון.
ואז הבנתי את הטעות הראשונה שלי:
בחיפוש על ההגדרה של המילה המילה מטרה גיליתי שזה חייב להיות משהו מדיד, או בשפה גבוהה "בר כימות". אבל רגע האם אפשר בכלל לכמת או למדוד אושר? כמובן שלא, אושר הוא תחושה, שאיפה, אולי אפילו חלום – הוא לא ניתן לכימות ולכן הוא לא יכול גם להיות מטרה. לכן, אם ככה “אושר” הוא לא יכול להיות מטרה, מה שכן הוא יכול להיות מוגדר כחזון.
אז מה זה בכלל חזון ?
חזון הוא תמונה עתידית, אידיאלית, שאנו שואפים להגיע אליה.
זהו ה”למה” שלנו – הסיבה שעומדת מאחורי כל מה שאנחנו עושים.
חזון לא ניתן למדידה. הוא משהו שאנו חולמים עליו, משהו שמניע אותנו.
לקח לי שנים להבין בסופו של יום מהו החזון ומה המטרות שלי:
החזון, לעשות מה שאני רוצה, מתי שאני רוצה, עם מי שאני רוצה ובאיזו תדירות שאני רוצה.
והמטרות שלי הן צעדים מדידים וברורים בדרך להגשמת החזון (ניתנות לכימות ולמעקב והן כוללות פעלות מוגדרות שהם:
- הגדלת הון: השקעות במניות – השקעה של 25% במדדים ברמה חודשית, הקמת חברה עם יעדים ברורים.
- בניית הרגלים: חדר כושר -6 פעמים בשבוע, תזונה נכונה – ארחיב בהמשך
- התפתחות אישית: שיפור יכולות אישיות ומקצועיות. -קריאה – כל סופ"ש לפחות 100 עמודים, למידה של נושאים מסוימים עם הגדרה של זמנים,
כל המטרות האלו ניתנות למדידה. הן לא “רעיונות כלליים” אלא מטרות ברורות, עם אבני דרך ותוצאות שניתן לעקוב אחריהן.
התהליך שהוביל להבנה הזו
לקח לי שנים להגיע לנקודה הזו. בהתחלה לא הבנתי את ההבדל בין חזון למטרות. רוב הזמן רק ניסיתי לרדוף אחריי האושר בלי לעצור להבין מה באמת עומד מאחורי זה. וכמובן תמיד התאכזבתי , מילא התאכזבתי, הייתי מלקה את עצמי שאני לא עושה מספיק ולכן אני לא מגיע לאושר (אז מה עשיתי התאמצתי יותר).
גם היום בדיעבד אני יודע שבמשך שנים ניסיתי לחקות חזון של אנשים אחרים בלי הבנה של למה אני אני עושה את זה
כשהתחלתי לחקור, גיליתי שהחזון שלי היה שטחי – פשוט עותק עלוב של משהו שמישהו אחר הגדיר. בלי שום הבנה ללמה אני "רודף" אחריי זה
דרך אגב היום אני יודע שעם הזמן וככל שאני מתבגר, אני מבין שחזון יכול להשתנות, וגם המטרות שלי יכולות בהתאם להשתנות וזה בסדר.
אין חזון אחד נכון. מה שחשוב הוא שהחזון יתחבר לרצונות העמוקים ביותר שלך.
ברגע שמבינים את המשמעות האמיתית של חזון ומטרות, אפשר להתחיל להגדיר את עצמך מחדש.
מתי בפעם האחרונה עצרתם לחשוב ולשאול את עצמכם למה אני באמת שואף? האם יש תמונה ברורה של החיים האידיאליים שלי? ( לא של אחרים 🙂)
זכרו – חזון הוא ה”למה”, והוא לא מדיד. לא רוצה להגיד לכם שבו תתבודדו עם עצמכם תחקרו את מה שעושה לכם במיוחד שכבר שמעתם את זה אלף פעמים או ראיתם כל מיני סרטוני מוטיבציה אבל חברים אין ברירה צריך לעשות את החשיבה הזאת וזה לוקח זמן ותאמינו לי ככל שתעשו את זה יותר מוקדם יהיה לכם יותר קל לתקן בהמשך.
ואל תשכחו זה לא מספיק לחלום – בהתבסס על החלום תציבו מטרות מדידות וטיפ קטן נוסף תציבו בהתחלה מטרות מדידות קלות. אנחנו אלופים בלהציב מטרות גדולות ואחריי יומיים לשכוח – גם שם אני הייתי .
מטרות קלות ומדידות עם תוצאות יתנו לכם את האנרגיה להמשיך – את הבלוג הזה לקח לי מעל שנה להתחיל לכתוב אותו וכל יום הייתי דוחה את זה עד שהחלטתי שאני מציב לי מטרה לכתוב לפחות מאמר אחד בשבוע ובואנה חברים זה עובד.
אני לא יודע עד כמה התחברתם למה שאני כתבתי עד עכשיו אבל אני יכול להבטיח לכם שזה שווה את הניסיון.
מקסימום זה יצליח.